Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Σκλάβος



 


Ο Σκλάβος «αναζητούσε στεθερά και επίμονα τον επαναπροσδιορισμό του αντθρώπου, ο οποίος είχε μετατραπεί εντελώς σε αντικείμενο από την κυριαρχία της αλλοτρίωσης…Προσπάθησε να ανασυστήσει την πνευματική διάσταση του ανθρώπου, που χάθηκε από την, σε προχωρημένο βαθμό, υλιστικοποίηση της ζωής του».
Β. Φιοραβάντες, Γεράσιμος Σκλάβος , Παρουσία, σ.146

Το έργο αυτό είναι ένα πολύ αξιόλογο γλυπτό της πρώιμης περιόδου του Σκλάβου, από πορώδες μάρμαρο, ύψους περίπου 50 εκ., το οποίο δείχνει στοιχεία της μελλοντικής πορείας που θα ακολουθούσε ο καλλητέχνης. Είναι σημαντικό δείγμα του ταλέντου, των δυνατοτήτων και των προοπτικών του, με δυναμικα, αφαιρετικα, στοιχεία, με έντονη μάλιστα  την τάση προς την προτοπόρα παραμόρφωση και της αναζήτησης δυναμικών σχημάτων και συνθέσεων στον χώρο. Ένα έργο που αναζητούσε από τότε την υπέρβαση. Συνοδεύεται από πολύ ωραία βάση ελιάς, συνθέτοντας έτσι ένα διαλλεκτικό όλον.
Β. Φιοραβάντες
Αθήνα 17/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Hλεκτρονική διεύθυνση για σχόλια (e-mail) : fioravantes.vas@gmail.com

Σας ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.